2011-03-07 15:56:07• hírek • Szatmar.ro

Országos elődöntőben a röplabdás lányok

Illusztráció
Illusztráció

Egy rendkívül izgalmas meccset követően a Szatmárnémeti Sportlíceum győzelemmel zárta a kadett korosztály számára kiírt országos női röplabdabajnokságot, amivel kivívta a jogot az elődöntőben való részvételre, ám a szövetség okvetlenkedése miatt kérdéses, hogy a szatmáriak folytathatják-e a küzdelmet.

Ovidiu Groza tanítványai az utolsó fordulóban a Nagybányát fogadták és 0-2-es szetthátrányból fordítva végül 3-2 arányú győzelmet arattak. Ezzel egyben a szatmáriak bebiztosították, hogy két küzdő fél mellett a Zilah és a Vaskohsziklás alkotta csoportban a második helyen végezve az elődöntő tornán folytathatják a küzdelmet.

Legalábbis elméletben, gyakorlatban ugyanis a román szakszövetség egyik érthetetlen döntése alapján egyelőre kérdéses, hogy a lányok pályára léphetnek-e az elődöntőkben. „A szövetség még mindig tartja magát azon nehezen érthető előíráshoz, hogy a csapatban két 178 centiméteren felüli játékosnak kell lennie, aminek mi nem tudunk megfelelni. Egy-két héten belül eldől, hogy lesz-e változás ebben a tekintetben, ha nem, akkor sajnos nem tudunk indulni. A bajnokságban egyébként 15 csapatnak vannak hasonló gondjai, mi a kötelességünket megtettük, a többi már nem rajtunk múlik" - magyarázta a helyzetet Groza.

A Sportlíceum kerete: Rovas Raluca (csapatkapitány), Petran Lavinia, Pop Nikoletta, Hebe Patricia, Oros Diana, Toduţ Oana, Mareş Alexandra, Lőrincz Evelyne, Chiorean Ruxandra, Oros Manuela

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: